מצביעים בידיים: סופגניות אצבע שוות במיוחד

    סטפן לייק לשמרית No Comments on מצביעים בידיים: סופגניות אצבע שוות במיוחד

    אוהבים תמיד לגוון, להפתיע, להיות שונים • מתכון לחובבי המיני והאקסלוקסיביות • סופגניות אצבע • מי שלא אוהב סופגניות שיצביע

    23:57
    14.05.24
    אבי יעקב No Comments on חיסול ממוקד: פעילי חיזבאללה חוסלו בלב העיר צור

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון קצת שונה לסופגניות המסורתיות, נראה אחרת ומשלב ציפויים חדשים ומרעננים, קטן קטן אבל שווה שווה.

    סופגניות אצבע/סטפן לייק באדיבות שמרית

    חומרים לסופגניות:
    חומרים לבצק:
    • 1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
    • 1/2 שקית או 1/2 קובייה שמרים טריים "שמרית" (25 גר')
    • 1/2 שקית משפר אפיה טבעי "שמרית" (25 גר')
    • 1/4 כוס סוכר לבן (50 גר')
    • 1/4 כוס שמן קנולה
    • 1 ביצה גודל L
    • 1 כף משקה רום או ברנדי
    • 1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
    • קורט מלח
    • עד 3/4 כוס מים
    • גרידה מלימון אחד (לא חובה)

    חומרים לטיגון:
    • כ- 1 ליטר שמן לטיגון עמוק

    חומרים לקישוט:
    • פונדנט לבן (ניתן לקנות בחנויות מתמחות), דבש, סוכריות צבעוניות, שקדים גרוסים, פרוסים, שוקולד צ'יפס, סוכר לבן, שומשום, סוכר גבישי….

    אופן ההכנה:
    1. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ולשים עם וו לישה במהירות איטית כ-3 דקות, עד קבלת גוש בצק. מגבירים את המהירות ולשים כ-5 דקות עד קבלת בצק גמיש ורך.
    2. משהים מכוסה כ- 40 דקות.
    3. מחלקים הבצק לכדורים בגודל כדור פינג-פונג (כ-20 גר' כל כדור), ומגלגלים כל כדור לצורה מאורכת דמוית אצבע (ראה תמונה).
    4. מניחים לתפיחה כ- 30 דקות ,עם רווחים, על מגש מרופד בנייר אפיה משומן.
    5. מכינים מגש עם נייר סופג ומחממים שמן עמוק (לפחות 3 ס"מ) בסיר לטיגון עד לטמפרטורה של כ-175 מעלות. טיפ שמרית: על מנת לבדוק אם השמן בטמפרטורה מתאימה, מכניסים לתוכו כף עץ ורואים שמופיעות בועות קטנות לאורך הכף.
    6. בעזרת כף מתכת שטוחה ומשומנת, מרימים והופכים לתוך השמן החם.
    7. מטגנים כדקה וחצי מכל צד ומניחים על נייר סופג.

    הנה כמה רעיונות לקישוט הסופגניות:
    מכינים סירופ דבש- 1/2 כוס דבש טהור עם 2 כפות מים מחממים ומערבבים.
    טובלים את הסופגניות בסירופ כ-1/2 דקה והופכים- מחממים מעט פונדנט לבן.
    טובלים את הסופגניות ומניחים על מגש מפזרים מיד סוכריות צבעוניות, או שוקולד מגורד, או שקדים פרוסים.
    מחממים מעט ממרח שוקולד במיקרו, טובלים את הסופגנייה ומניחים על מגש.
    מקשטים בשקדים פרוסים או בסוכר גבישי.



    0 תגובות